BLOG – FIND DIT KRØLLEMØNSTER / KRØLLETYPE

Blog - Curl pattern _ type

‘Roden’ er svar til alle dine spørgsmål

‘Let’s get to the root of things’ og lad os addressere ‘roden’.
Krøllemønstret / krølletypen i vores hår bestemmes nemlig af formen på hårsækken. Hvis hårsækken er oval i stedet for rund, vokser håret ud i krøller. Jo smallere ovalen er, jo strammere er krøllen. Som nævnt i vores tidligere indlæg Krølle ‘101: Curly-Girl Metoden’ er et krøllet hår mere porøst, hvorfor de naturlige olier fra hovedbunden har sværere ved at glide ned ad hårstrået, hvilket gør at det kræver mindre vask og mere pleje end et glat hår. Rejsen fra rod til spids er en korkskruelinje i stedet for en lige linje. Når du har disse to fakta med i bagagen, bliver det så meget nemmere at forstå vores hår og dets adfærd. Dit hår skal plejes, accepteres og omfavnes i stedet for at blive forsømt eller kontrolleret.

Når det kommer til at finde den bedste pleje- og krøllerutine bedst egnet til dine krøller, er det vigtigt at forstå at ikke alle krøller er ens, hvorfor der heller ikke er én rutine som passer ALLE krøller. Der findes MANGE forskellige typer krøller, som hver har deres specifikke behov. I indlægget her, vil vi forsøge at introducere dig for de forskellige krølletyper.

Find frem til din krølletype – WAVY, CURLY, COILY, KINKY?

Det er afgørende at forstå din krølletype og hår-tæthed (hvor meget hår du har, i modsætning til hvor tykt hvert hårstrå er), for at kunne finde de rigtige produkter og rutiner til netop dine krøller. Fortvivl ikke, hvis dit hår ikke passer 100% ind i en af kategorierne. Det er normalt med mere krøllet hår på visse områder og mindre krøllet på andre, så kortlæg dit hoved og behandle hvert område derefter.

Din krølletype

Der findes som udgangspunkt 4 forskellige typer af hårstrukturer:

Type 1 = Glat hår
Type 2 = Bølget hår
Type 3 = Krøllet hår
Type 4 = Kraftigt krøllet hår 

Hver hårtype har underklassifikationerne A, B og C, som hver er baseret på bredden eller diameteren af bølgen, krøllen eller korkskruen.

Type A har en bredere mønsterstørrelse

Type B en medium størrelse
Type C den mindste af de tre.

Den bedste pleje til netop din krølle-type

Type 2 – Fald / bølget hår:
krøllemønster / krølletype 2

Når vi taler om type 2 krøllet hår, refererer det generelt til bølget eller let krøllet hår. Der er tre underkategorier af type 2 hår, og de varierer i graden af bølge eller krøl:

2A: Let bølget hår

  • Karakteriseret ved bølger, der er mere åbne og ikke så definerede.
  • Håret kan have en tendens til at være mere glat og mindre tilbøjelige til at krølle sig.

2B: Bølget hår

  • Håret har mere tydelige bølger og kan have en tendens til at danne mere markante S-formede mønstre.
  • Krøllerne kan starte tættere på hovedbunden og være mere synlige.

2C: Tydeligt bølget/let krøllet hår

  • Dette hår har stærkere og mere definerede krøller.
  • Krøllerne kan være mere tætte og have en tendens til at være mere modstandsdygtige over for at blive trukket ud til bølger.

Når det kommer til Curly Girl metoden for type 2 krøllet hår, er de grundlæggende trin at undgå sulfater, siliconer og alkoholholdige produkter. Det indebærer også at bruge balsamer, der er rige på fugtighed. For at fremhæve krøllerne kan det også være gavnligt at bruge produkter som leave-in conditioners, krøllecremer og geleer, der hjælper med at definere og bevare krøllernes struktur. Det er vigtigt at pleje krøllerne med blide teknikker som fingerkamning eller brug af en bredtandet kam for at undgå at skade krøllerne og reducere frizz.

Type 3 – Krøllet / Curly hår:

krøllemønster / krølletype 3
Type 3 krøllet hår kan variere fra løse, spændstige sløjfer til stramme, fjedrende korkskruer, som har en vis glans, men er tilbøjelige til krus.

3A krøller2B Krøller3C Krøller

3A) Denne type krølle opstår i øjeblikket, hvor håret bliver krøllet i stedet for bølget. Ofte store, løse krøller i en korkskruelinje, cirka i diameteren af en limstift. Denne hårtype kan have svært ved at holde en defineret krølle, så finger-coiling og let gel er dens bedste venner.

Krølle gelé  Fugtgivende krølleserum

3B) Strammere ringletter end 3A, omkring størrelsen af en finger. Hovedsageligt i korkskruelinje med nogle strammere krøller og mere tilbøjelig til tørhed – så tag ekstra godt hånd om enderne!
Fugtgivende maske til krøller

3C) Chopstick-størrelse krøller, et sted mellem krøllet og coily. Denne hårtype har tendens til at have mere volumen end de andre 3’er takket være sin strammere struktur.

Leave-in conditioner krøller


Type 4 – Korkskrue / Coily hår:
krøllemønster / krølletype 4

Type 4 korkskrue krøllet hår, almindeligvis omtalt som afro-textured eller kinky hår, er naturligt meget tørt og svampet i tekstur og kan være blødt og fint eller groft og stridt. Hårstråene danner meget stramme, små krøller i zigzag-form lige fra hovedbunden og er tilbøjelige til betydelig krympning.

4A Korkskrue4B Korkskrue4C Korkskrue

4A) Nu kommer korkskruespiralerne! Broen mellem krøllet og mere afro-hår.  Et markant krøllemønster omkring størrelsen af en rosenstilk.
Denne hårtype tørster efter fugt fra rod til spids.

Fugtgivende maske til krøller  Leave-in conditioner krøller  Fugtgivende krølleserum

4B) Hver spiral begynder at tage forskellige former i stedet for kun korkskruer: tænk zigzag og løkker. Olier er fantastiske for denne hårtype og fremad, da de hjælper med at øge fugtigheden.

leave-in conditioner  

4C) Ofte misforstået som grovere og mere uforgængelig, er denne krølletype den mest delikate og har brug for ekstra kærlig pleje. En lignende spiralfacon som 4B, men strammere (cirka størrelsen af en bøjle), det har mest volumen af alle hårtyper.

*Er du interesseret i at vide mere om de forskellige typer af krøller? Se med (her)

Hos Femmeunique er vi distributører af et håndplukket udvalg af beauty brands, som hver især er innovative og unikke i deres kategori. Vi samarbejder med professionelle skønheds-og frisørsaloner, store beauty webshops, modebutikker og detailkæder, og gennem vores webshop tilbyder vi desuden et håndplukket udvalg af vores produkter til private forbrugere.

INFO

Femmeunique A/S

Nibevej 58, 9200 Aalborg SV
Denmark

CVR-nr.: 28122624
Tlf: + 45 70 60 50 01
Mail: info@femmeunique.dk